Social

#uninominal #parlament #vot

Cum se voteaza maine

Peste 18.300.000 de romani isi vor putea desemna, maine, reprezentantii in parlament, pentru prima data prin vot uninominal . Dintre acestia, 1.400.000 (care au implinit 18 ani de la alegerile din 28 noiembrie 2004 pana acum) isi exprima pentru prima data in viata optiunea electorala la alegerile parlamentare.

De aceea, fiecare trebuie sa stie unde, cand si cum poate vota si, mai ales, ce risca cei care incearca sa influenteze optiunea alegatorilor sau sa fraudeze procesul electoral. Astfel, toate sectiile de votare din cele 43 de circumscriptii electorale (41 pentru judetele tarii, una pentru Bucuresti si una pentru romanii din strainatate ) - impartite in colegii uninominale - vor fi deschise intre orele 7.00 si 21.00.

„In strainatate se va respecta acelasi interval orar, in functie de ora statului in care au fost amenajate sectii de votare, pentru ca romanii sa-si poata exprima optiunea. Atentie, insa! „Vor putea vota doar romanii care au domiciliul stabil sau resedinta in strainatate. Nu-si vor putea desemna reprezentantii in parlament nici cetatenii romani aflati in tranzit - in scop turistic sau de afaceri - pe teritoriul altor tari si nici militarii aflati in misiuni in strainatate“, au precizat oficiali ai Ministerului Internelor, insarcinati cu organizarea alegerilor.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea