Social

#ecologie #protectia mediului #ziua pamantului

Cum sarbatoresc romanii Ziua Pamantului

Ziua Pamantului , sarbatoarea care atrage atentia tuturor locuitorilor planetei asupra importantei protectiei mediului inconjurator, se sarbatoreste pe 22 aprilie din 1970.

Initiativa sarbatorii i-a apatinut senatorului american Gaylord Nelson. 20 de ani mai tarziu, 200 de milioane de oameni din 141 de tari s-au mobilizat pentru a sarbatori Ziua Pamantului.

Scopul Zilei Pamantului este sa atraga atentia asupra problemelor mediului inconjurator, asupra efectelor poluarii si le arata locuitorilor planetei ce pot face pentru a ajuta la protejarea naturii.

De Ziua Pamantului, si romanii participa la actiuni ecologice si de promovare a protectiei mediului. De exemplu, copiii timisoreni vor realiza desene si obiecte din materiale reciclabile, care vor fi apoi expuse, iar la Cluj, biclistii organizeaza un mars special.

La Turda, Asociatia Slow Food , Fundatia de Ecologie si Turism "Potaissa" si Asociatia Ecologista Floare de Colt vor organiza diferite ateliere educative pe teme de protectia mediului , proiectii de filme pe teme de protectia mediului si o excursie la Cheile Turzii.

Nu in ultimul rand, in Capitala se organizeaza "Zona libera de indiferenta", in Parcul Kiseleff, unde ecologistii pot semna un document lung de cativa metri cu mainile imbibate in acuarela.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea