Social

#obiceiuri Ziua Independentei #4 iulie #ziua independentei

Cum sarbatoresc americanii Ziua Independentei

Americanii celebreaza astazi 240 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta. In toate comunitatile si orasele din Statele Unite vor fi organizate focuri de artificii, concerte, picnicuri si activitati in aer liber.

Aceste evenimentele sunt pregatite in cele mai mici detalii inca din timpul anului. Principalul punct de atractie sunt paradele tematice  organizate in toate orasele tarii.

Conform traditiei, sute de mii de oameni, costumati in personaje istorice si fluturand steaguri americane, vor defila pe strazi in aplauzele privitorilor.

Politistii, in uniforme de gala, vor  imparti bomboane copiilor din multime. Apoi, americanii vor petrece cu familia, la picnicuri in aer liber.

Un alt eveniment specific zilei de 4 iulie este indragitul concurs de mancat hot dog, unde se vor intrece campioni de talie mondiala. Participantii se vor bate pentru cate 10.000 de dolari, in cadrul celor doua categorii.

La Casa Alba, presedintele Barack Obama va gazdui o ceremonie edicata zilei de 4 iulie.

Ceremoniile se vor incheia la miezul noptii cu un impresionat spectacol de artificii. La fel ca in anii precedenti, de teama unor posibile acte teroriste, administratia de la Washington a adoptat, de 4 iulie, masuri speciale de securitate, pentru a proteja obiectivele americane din intreaga lume.

4 iulie, sarbatorita in Romania

Ziua Nationala a SUA a fost sarbatorita in avans la Ambasada SUA de la Bucuresti vineri seara.

Receptia de 4 Iulie oferita de Ambasada SUA la Bucuresti, care i-a avut invitati de onoare pe Klaus Iohannis si Dacian Ciolos, a fost o ocazie pentru cele cateva sute de invitati sa traiasca, pentru cateva ore, stilul de viata american, pe acordurile lui Frank Sinatra si Village People, alaturi de militarii de la Baza Kogalniceanu si savurand aripioare de pui, hamburgeri si hotdogs.
 

Gazda evenimentului a fost ambasadorul SUA Hans Klemm. Cu aceasta ocazie, ambasadorul SUA a felicitat parteneriatul romano-american si a declarat ca tarile noastre pot avea, impreuna, o contributie decisiva la “asigurarea unei Europe intregi, libere si in pace”.

Astazi, cu ocazia Zilei Independentei SUA , presedintele Klaus Iohannis a adresat, pe Facebook, un mesaj, afirmand ca Statele Unite sunt, pentru Romania, un garant al securitatii sale, un aliat solid si un partener de nadejdge, de care ne leaga o prietenie trainica.

“Astazi, Statele Unite ale Americii aniverseaza Ziua Independentei. Declaratia de Independenta, adoptata in urma cu 240 de ani la Philadelphia, continua sa serveasca drept sursa de inspiratie si in ziua de astazi. Statele Unite reprezinta pentru Romania un garant al securitatii sale, un aliat solid si un partener de nadejde, de care ne leaga o prietenie trainica, valori, principii si interese comune.
Happy 4th of July! Happy Independence Day!”, a transmis presedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: sf.funcheap.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea