Social

# clipe de rasfat # timp petrecut acasa #rasfat

Cum sa te rasfeti mai mult in timpul petrecut acasa

Daca ai fost anuntata recent ca programul tau va fi unul exclusiv online, iar aceasta perspectiva iti provoaca oarecare temeri, e bine sa combati aceasta stare planuind sa faci foarte multe lucruri. Intr-o perioada plina de nesiguranta, e bine sa iti setezi obiective, astfel - avand un scop - vei fi motivata sa te setezi asupra a ceea ce ai de facut, uitand de alte griji.

 

Incearca sa te incarci cu multa energie pozitiva si sa ai mai multa grija de tine, o dovada de responsabilitate atat fata de tine, cat si fata de ceilalti. Astfel, ai putea sa implementezi o serie de obiective de care sa te tii pana vor deveni automatisme sau tabieturi.

Iata ce ai putea sa faci in aceasta perioada pentru a-ti mentine optimismul:

Dieta sanatoasa si sport

In general, in sezonul rece exista mai multe sanse sa pui cateva kilograme in plus, tocmai de aceea e bine sa iti iei cateva masuri de precautie si sa adopti o alimentatie sanatoasa tocmai pentru a contracara efectele nedorite. In plus, intr-o perioada in care organismul se resimte obosit, mancand multe fructe si legume, te vei incarca cu multa energie. Robotul de bucatarie nu trebuie sa iti lipseasca, mai ales daca iti place sa gatesti, adori supele crema si alte specialitati culinare. Daca starea de oboseala persista, nu omite sa iti faci o serie de analize medicale pentru a vedea daca ai carente de calciu, magneziu si minerale in organism.

Un curs de specialitate

Daca esti pasionata de un anumit domeniu, poti profita de timpul liber pentru a-l aprofunda, fie ca e vorba de make-up, resurse umane, promovare online, istoria artei, iar acum e momentul sa te inscrii la un astfel de training, mai ales ca ai foarte multe variante online si preturi accesibile. In perioada pandemiei, vei gasi foarte multe astfel de cursuri gratuite, iar o simpla cautare pe retelele sociale sau pe Google te va ajuta. In sprijinul tinerilor, foarte multi traineri ofera si astfel de cursuri gratuite, axate pe domenii-cheie, din ce in ce mai cerute in contextul actual: resurse umane, grafica, social-media, comunicare. Poti sa iti setezi ca obiectiv si familiarizarea cu ceva complet nou, astfel incat sa iesi din zona de confort si sa inveti alte lucruri.

Seriale

Un serial te va tine in priza, iar fiecare episod urmarit va declansa in tine o curiozitate care te va face sa vrei sa vezi un adevarat maraton de seriale. Psihologii au ajuns la concluzia ca fenomenul de „binge-watching”, tradus drept dependenta de seriale, este tot mai frecvent. Nu trebuie sa exagerezi, caci pastrand o moderatie si urmarind cateva episoade zilnic, vei sta departe de orice forma de dependenta. Poti sa ceri recomandari pe grupuri specializate inainte de a te apuca de ceva captivant sau sa faci cautari pe internet in functie de gen sau cuvinte-cheie. O recomandare de sezon ar fi sa te apuci de filme si seriale cu si despre Craciun, mai ales ca pe platformele de streaming online au fost incarcate noi productii.

In concluzie, in aceasta perioada delicata trebuie sa acorzi o atentie deosebita odihnei, activitatii fizice, nutritiei, hidratarii si cultivarii unei pasiuni.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea