Social

#intretinere #caldura #repartitor

Cum sa reduci costurile pentru incalzire

Repartitoarele individuale pot reduce consumul de caldura si implicit factura cu pana la 30% daca sunt folosite corect.

Robinetele termostatice si repartitoarele functioneaza cel mai eficient atunci cand sunt neacoperite si ferestrele sunt inchise.

"Instalarea de repartitoare de costuri si de robinete termostatice este cea mai ieftina forma de economisire a energiei. Intr-un an si jumatate - doi, banii sunt inapoi in buzunar", a declarat Petco Uzunov, directorul Techem Romania, pentru Evenimentul Zilei.

Aerisirea incaperilor cu robinetul pornit poate ridica costul facturii la incalzire cu pana la 10-15%. Atunci cand senzorul intra in contact cu aerul rece, va creste temperatura din calorifer.

Camerele care pot fi incalzite mai putin sunt bucataria, holul sau dormitorul, in timp ce camera de zi si baia pot beneficia de o temperatura mai mare. "Orice grad de temperatura redus in incapere inseamna 6% economie la consum", sustine expertul citat de Evenimentul Zilei.

"Aparuse ideea de fraudare a repartitorului prin acoperirea cu un prosop umed. E o greseala: in primul rand, pentru ca poti sa il strici si, apoi, echipamentul va trece la functionarea cu un singur senzor, cel care masoara temperatura radiatorului, si va inregistra mai multe unitati", a explicat Uzunov.

In Romania, gradul de contorizare individuala se ridica la aproximativ 46% din consumatori, in timp ce in alte tari, ca Germania, procentul este de aproape 100%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea