Social

#canicula #meteo #vremea #romania

Cum sa ne ferim de canicula. Recomandarile medicilor

Urmatoarele doua saptamani vor aduce in toata tara temperaturi caniculare. Medicii recomanda cate un pahar de apa la fiecare 20 de minute.

In zilele in care temperatura depaseste 30 de grade, medicii avertizeaza persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite plimbarile lungi in soare si deplasarile in spatii aglomerate, precum pietele sau mijloacele de transport in comun, mai ales in intervalul 11- 18.

Canicula nu trebuie infruntata fara palarii, umbrele si ochelari de soare . Imbracamintea recomandata este cea din tesaturi naturale in culori deschise.

Cafeaua si bauturile alcoolice cresc temperatura corpului in zilele foarte calde. Medicii recomanda evitarea acestora, deoarece ingreuneaza sistemul respirator si afecteaza inima.

Un pahar de apa la fiecare 20 de minute

In zilele caniculare, un pahar de apa la interval de 20 de minute va intretine rezervele de apa si substante minerale necesare organismului. Fructele si legumele proaspete, cu continut ridicat de apa, sunt recomandate de medici pentru aceasta perioada: pepene galben sau rosu, castraveti sau rosii.

Nu lasati copiii mici la plaja!

Dermatologii avertizeaza asupra pericolelor la care sunt expusi cei mici intre orele 10 si 16. Copiii pana in patru ani nu trebuie sa stea aproape deloc pe plaja.

"Parintii trebuie sa evite expunerea la soare in randul copiilor cu varste pana in 4 ani. Studiile au demonstrat ca organismul unui copil are nevoie de doar 5 minute de expunere la razele soarelui, pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestuia", a declarat medicul dermatolog prof. dr. Anca Zbranca, membru al Societatii Romane de Dermatologie , citat de Gandul.

Medicii mai spun si ca radiatiile ultraviolete sunt la fel de nocive pentru piele chiar daca cerul este innorat, daca stam sub o umbrela sau daca inotam.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea