Social

Cum să fim supli fără regim

Ceaiurile şi apa plată consumate în cantităţi mari taie pofta de mancare. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să respectăm cateva reguli simple pentru a ne menţine supli toată viaţa. În opinia lor, ar trebui să înlocuim condimentele naturale cu verdeţurile proaspete. Mesele le vom servi la ore fixe şi în mod regulat, iar fiecare fel de macare îl vom savura. Cei care nu vor să facă excese vor consuma sucuri de legume , sucuri neacidulate şi ceaiuri care nu provoacă diureză. Specialiştii spun că tot ceea ce mancăm ne aduce un plus de energie, însă doza noastră de vigoare depinde de calitatea alimentelor pe care le mancăm. Pentru a fi mereu în formă, fără să atingem graniţa exceselor alimentare, nutriţioniştii spun că trebuie să respectăm cateva reguli simple, dar eficiente. Mania de a slăbi, frecventă de-a lungul secolelor, a stigmatizat plăcerea de a savura bucatele preferate. Şi ar trebui să amintim doar două exemple: bulimia şi anorexia mentală. Mese la ore fixe În opinia specialiştilor, regulile de nutriţie sănătoasă sunt la îndemana fiecăruia dintre noi. Astfel nu ar trebui să folosim îndulcitori artificiali, iar pe cei naturali îi vom adăuga în „porţia cotidiană" în cantităţi rezonabile. Mesele ar trebui să le luăm la ore fixe, pe îndelete şi să savurăm fiecare fel de mancare. Consumul de cereale de peste zi ne va ajuta să depăşim mai uşor stresul cotidian. Specialiştii în nutriţie spun că porţia de carne de pasăre trebuie mancată cu pieliţă cu tot, pentru că aceasta conţine o enzimă ce uşurează digestia. În acest caz, oamenii supraponderali ar trebui să renunţe la desert. În loc de sare, condimente naturale Pentru a fi siguri că nu depăşim caloriile „sănătoase", vom înlocui sarea cu condimente naturale precum mărar, chimen , hasmaţuchi, rozmarin. Toţi cei dornici să fugă de excese vor folosi ca băuturi ideale apa plată, sucurile de legume şi fructe neacidulate şi ceaiurile care nu provoacă diureză. Dacă ne propunem să nu renunţăm la mica gustare de la ora 11, o putem înlocui cu o porţie de fructe de sezon. Experimentele au arătat că ele conţin enzime valoroase, precum bromalina, ce activează acidul clorhidric şi contribuie la arderea grăsimilor. Alimentele degresate conţin aceleaşi calorii Renumitul nutriţionist francez Eric Favre atrăgea atenţia asupra numeroaselor capcane ale alimentelor degresate sau fără zahăr. El spunea că produsele care conţin mai puţine grăsimi sau zahăr nu sunt sărace şi în calorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea