Social

Cum prevenim caderea parului

Nervozitatea, dieta, medicatia excesiva pot fi cauze ale aparitiei formelor usoare de alopecie .

Un barbat din doi si o femeie din trei au probleme cu caderea parului. Masarea pielii capului cu produse pe baza de uleiuri esentiale : lamaie, eucalipt, cuisoare, sofran, aluna sau ricin intaresc radacina firului de par si pastreaza sanatatea scalpului.

De cele mai multe ori, caderea parului si aparitia calvitiei sunt o sursa de anxietate si de scadere a increderii in propria persoana. Pentru unii dintre noi, primul simptom al caderii parului este subtierea firului, in timp ce altii se pot confrunta cu pierderea parului in cantitati mari.

Alopecia, mostenita genetic

Potrivit specialistilor, cea mai des intalnita forma de alopecie este cea mostenita genetic. In acest caz, barbatii sufera de pierderea podoabei capilare in zona frontala si in mijlocul capului. Insa mostenirea genetica nu este singura care contribuie la caderea parului.

Exista o afectiune compulsiva care ii face pe oameni sa traga in mod continuu de par, dar si situatii in care sistemul imunitar ataca foliculii de par. Stresul, medicatia, dieta si chiar hormonii reprezinta alte cauze ale caderii parului.

Persoanele care sufera de pierderea treptata a podoabei capilare au un numar de variante de tratament, de la cel medicamentos la tratamentul cu laser, implant sau terapia naturista. Chirurgii dermatologi au dezvoltat tehnici complexe anticalvitie, in functie de severitatea afectiunii.

Printre tehnicile folosite pentru mascarea calvitiei se numara:

1 Transplatul folicular, se bazeaza pe faptul ca foliculii de par transplantati se vor comporta ca si in locul lor de origine. Parul transplantat incepe sa creasca dupa o scurta perioada de odihna de patru-sase luni si va continua sa creasca in noua sa locatie pentru tot restul vietii.

2 Tratamentul medicamentos. Minoxidil solutie se aplica de doua ori pe zi pe zona dorita a scalpului. Finasteride se gaseste sub forma de comprimate si este disponibil doar cu prescriptie medicala . Acest tratament medicamentos se adreseaza doar barbatilor.

3 Tratamentele spa sunt destinate atat femeilor, cat si barbatilor cu alopecie usoara, cauzata de poluare, alimentatie, stres, carente de vitamine, par vopsit sau utilizarea in exces a produselor de styling.

Acestea presupun folosirea unor produse de tratare a parului si a pielii capului, pe baza de gutuie, sofran, aluna, ricin, soia, susan si uleiuri esentiale: lamaie, eucalipt, cuisoare, lavanda, menta, rozmarin sau busuioc. Prin masarea pielii capului, cu ajutorul acestor produse naturale se deschid capilarele si se hraneste scalpul in profunzime.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea