Social

#restaurant #bon fiscal #nota de plata #consumatie

Cum poti sa mananci gratuit prin noua masura luata de Guvern

Ministerul Finantelor vrea sa introduca o noua lege care ii poate ajuta pe romanii care merg la restaurante sa nu plateasca nota de plata. Secretarul de stat in minister Dan Manolescu a precizat ca acest lucru va fi posibil in cazul in care clientul nu va primi bon fiscal. Astfel, in cazul in care nu ti se da bonul, esti acoperit prin lege sa nu iti platesti consumatia.

"E o masura adoptata in Grecia, incepand cu anul trecut, prin care cetatenii au dreptul sa nu plateasca daca nu primesc un document fiscal. Masura se pare ca in Grecia se bucura de succes si este in analiza", a declarat Dan Manolescu.

Aceasta a mentionat insa ca aceasta masura trebuie analizata amanuntit, pentru a se vedea daca poate fi implementata in Romania si ce efecte ar avea.

"Este un subiect care trebuie analizat. Daca legea protejeaza cetateanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat daca o astfel de masura este fezabila si in Romania. O sa mai discutam si cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei masuri. O sa vedem ce se intampla in sezonul estival la ei, unde sunt foarte multi turisti", a mai spus Dan Manolescu.

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea