Social

Cum poti pacali performantele radare de pe DN1

Un site pentru transportatori ofera doua solutii ieftine de pacalit radarul imbatabil de pe DN 1. Sefii Politiei rutiere n-au auzit inca de metodele cu pricina si nu s-au gindit sa le combata.

Site-ul www.e-transport.ro a dezvaluit, in ajunul Craciunului , ca performantul sistem de supraveghere video de pe Drumul National 1 poate fi facut ineficient cu usurinta. Impatimitii vitezei au la dispozitie o folie protectoare anti- foto sau un spray reflectorizant pentru placutele de inmatriculare a vehiculelor. Folia, care costa 20 de dolari, lasa sa se vada numerele de inmatriculare, insa, din cauza ei, camerele-radar, care sint pozitionate intr-un unghi de aproximativ 30 de grade, vor inregistra o imagine alba incetosata. Spray-ul PhotoStopper asterne pe placuta de inmatriculare o pelicula transparenta puternic reflectorizanta, care ramine permanent si din pricina careia fotografia nu va fi clara. PhotoStopper functioneaza numai in cazul camerelor cu flash-blitz, costa 20 de dolari si poate fi folosit pentru sase placute. Daca nu desluseste numarul de inmatriculare, Politia nu are cui trimite amenda pentru o eventuala depasire a vitezei legale. Comisarul-sef Dumitru Jianu, adjunct al sefului Politiei Rutiere, nu ne-a putut preciza daca aceste metode sint ilegale. Pina acum nu am primit nici o sesizare ca ar fi folosite folii sau spray-uri impotriva camerelor de filmat. Vom cerceta sa vedem daca sint intr-adevar folosite si abia dupa aceea vom putea stabili masurile ce se impun, ne-a declarat comisarul-sef Jianu. Reamintim ca, dupa instalarea sistemului de supraveghere video pe DN 1, in numai zece zile au fost date 20.000 de amenzi pentru depasirea vitezei legale. Nu s-a inregistrat insa nici un accident din pricina vitezei mari. (C.T., G.L.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea