Social

#legea invatamantului # admitere 2015 # elevi olimpici #admitere facultate

Veste buna! Cum poti intra la facultate fara admitere

Olimpicii care au absolvit liceul pot intra la facultate fara admitere, pe locurile de la buget. Legea a fost aprobata si intra in vigoare incepand de astazi. 

Elevii care obtin in timpul liceului premii si mentiuni la olimpiadele scolare internationale vor putea sa se inscrie la facultate, fara sa mai participe la admitere, direct pe locuri la buget. Noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial marti si intra in vigoare vineri, 29 mai, relateaza primatv.ro. 

Astfel, olimpicii se vor putea inscrie direct pe locuri la buget, la programe de licenta, cu conditia sa fie absolventi cu diploma de liceu, adica sa fi trecut de bacalaureat. 

Doar anul acesta elevii romani au impresionat pe rand la concursurile internationale de fizica, chimie sau informatica, obtinand zeci de medalii. Pentru acesti liceeni merituosi, admiterea la facultate va fi floare la ureche. Cu conditia ca acestia sa nu-si doreasca sa studieze la universitatile de prestigiu din SUA sau Europa, asa cum s-a intamplat in cele mai multe dintre cazuri. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea