Social

Cum pastrezi mancarea pe caldura

Transporta cumparaturile acasa intr-o lada frigorifica si asigura-te ca frigiderul are o temperatura constanta de plus 4 grade Celsius. Ouale, carnea, laptele si prajiturile cu crema pot da, cel mai frecvent in timpul verii, infectii alimentare din cauza bacteriilor pe care le dezvolta la temperaturi ridicate . Ca sa eviti greturile, durerile abdominale si varsaturile, specialistii iti recomanda sa tii alimentele in frigider la cel mult 4 grade C si sa le transporti acasa in pungi frigorifice. Oricat ar fi de tentant, nu mai cumpara inghetata, ci prepar-o in casa, deoarece este posibil sa fi fost topita si congelata din nou. Invelis termoizolant din polistiren Alimentele dezghetate si recongelate nu numai ca isi pierd proprietatile organice, ci sunt si cele mai expuse infectarii cu diferite microorganisme, spun specialistii. „Odata ce ai facut cumparaturile, ar trebui sa te grabesti sa le aduci acasa, sa nu le tii in masina, ci numai in portbagaj, intr-o geanta sau o lada frigorifica”, te sfatuieste Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare. (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea