Nu lasati alimentele prea mult timp in afara frigiderului, iar cand mancati asigurati-va ca s-au incalzit suficient pentru a distruge bacteriile. Copiii, varstnicii, femeile insarcinate sau cei cu sistemul imunitar slabit sunt cei mai sensibili in fata bolilor cauzate de bacterii . Specialistii citati de site-ul WebMD va sfatuiesc cum sa tineti bacteriile la distanta de alimente, mai ales ca se apropie Craciunul, iar cantitatea de alimente gatite in casa va fi mult mai mare. Spalati-va des pe maini. Faceti acest lucru inainte de a prepara alimentele, in timpul acestui proces, cat si la finalul lui, cu apa calda si sapun, timp de 20 de secunde. „Simpla spalare a mainilor este unul dintre cele mai simple moduri de a minimaliza contaminarea cu bacterii si de a pastra alimentele in siguranta”, sustine Karen Blakeslee, de la Kansas State University Food Sceince Institute. (continuarea in
Evenimentul Zilei )
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.