Social

# azil de batrani #azil #angajati

Cum ii fac angajatii unui azil de batrani pe pacienti sa se simta ca acasa?

Multe persoane din Romania refuza sa isi duca parintii sau alte rude in varsta si bolnave intr-un azil de batrani, considerand ca in astfel de locuri seniorii nu sunt ingrijiti corespunzator. Aceasta mentalitate are la baza experientele mai putin placute din spitalele de stat din Bucuresti si nu numai, insa lucrurile nu sunt deloc comparabile.

Intr-un camin profesionist, cu angajati cu pregatire in domenii diferite, pacientii se vor simti ca acasa. Si, pentru a va dovedi ca aceasta nu este doar o figura de stil, vom lua cazul concret al unui azil de batrani din Capitala, care acomodeaza pacienti din toate sectoarele.

In acest azil de batrani, sunt bineveniti seniori cu afectiuni grave, precum boala Alzheimer sau Parkinson, cancer, epilepsie sau care se recupereaza in urma unui accident vascular cerebral, dar si pacienti cu alte probleme de sanatate (afectarea functiilor motorii, musculare, vizuale, vestibulare etc) ori autonomi, insa care sufera de singuratate.

Dupa cum veti vedea in continuare, conditiile sunt excelente pentru toti, indiferent de natura bolii lor, insa, in mod evident, programul si tratamentul fiecaruia sunt personalizate in functie de nevoile specifice.

Iata, in continuare, doar cateva modalitati prin care acest azil de batrani ii face pe pacienti sa se simta ca acasa:

1. Ingrijire non-stop. Acasa este locul in care fiecare dintre noi ne simtim in siguranta, iar caminul de batrani va oferi acelasi sentiment pacientilor sai. Acestia vor fi supravegheati 24 de ore din 24, 7 zile din 7 de catre personal medical specializat, format din doctori, asistente si infirmiere.

Fiecare pas al seniorilor, uneori chiar la propriu, va fi sprijinit de angajatii caminului, insa acestia vor avea grija sa acorde fiecarui pacient autonomia de care are nevoie pentru a se simti independent;

2. Indeplinirea nevoilor de baza. Seniorii vor dormi in camere modern utilate, cu paturi confortabile, care le vor asigura un somn odihnitor si o siesta binemeritata. In functie de bugetul familiei, preferinte si necesitatile medicale, acestia vor sta fie singuri in camera, fie cu unul sau mai multi colegi.

De asemenea, ei vor beneficia de trei mese proaspete pe zi, servite in sala de mese a caminului, cu feluri de mancare sanatoase si personalizate in functie de dieta fiecaruia. Mai mult decat atat, persoanele care nu pot manca singure vor fi asistate si hranite;

3. Activitati contra plictiselii. Indiferent daca sufera sau nu de afectiuni mai mult sau mai putin grave, persoanele in varsta sunt de obicei predispuse la plictiseala. Lipsa activitatilor profesionale, incheiate in urma pensionarii, si lipsa unui cerc activ de prieteni pot duce la rutina de zi cu zi sau, mai rau, la plictiseala.

In azilul de batrani, insa, seniorii vor juca jocuri de societate (carti, table, sah, remi, domino), se vor plimba in parcurile din apropiere, vor merge in excursii organizate de camin, vor participa la ore de desen, lucru manual, la serate cu pian, petreceri organizate de zile de nastere, onomastice ori sarbatori religioase sau, pur si simplu, vor vorbi intre ei, socializand ore bune in fiecare zi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea