Social

#trafic #politie #copii #tandarei #sunday times

Cum au ajuns copiii din Tandarei in Sunday Times

Copiii din Tandarei tin prima pagina a presei britanice. In editia sa de ieri, ziarul britanic The Sunday Times a titrat: “Bandele din Tandarei importa copii pentru fraude cu beneficii sociale de 5 milioane de euro”, care relateaza despre operatiunea intreprinsa de politia engleza in tara noastra, pentru a dovedi faptul ca exista bande care importa micuti cu care trag in piept sistemul de asigurari sociale britanic.

Sunday Times scrie si despre Tandarei, un orasel din estul Romaniei, in care in ultimii ani au “rasarit” cateva vile in valoare de peste 20 de milioane de euro. Pentru ca au suspectat ca aceste constructii ar fi finantate si cu bani obtinuti de la asigurarile sociale din Marea Britanie, politistii britanici au pornit o operatiune cu nume de cod "Golf", asemuita de jurnalistii britanici cu faimoasa capturare a mafiotului Al Capone.

Potrivit Realitatea.net ideea articolului este ca infractorii straini aduc copii in Marea Britanie - unii dintre ei chiar bebelusi de numai trei luni - pe care ii folosesc pentru a frauda cu milioane de lire sterline sistemul de beneficii sociale al Marii Britanii.

Politistii veniti in misiune in Tandarei au aflat ca tinerii sunt luati de la familiile lor, sunt dusi in Marea Britanie si folositi pentru a cere in mod fraudulos ajutoare sociale bazandu-se pe documente false care ar atesta o imigrare legala sau ocuparea unui loc de munca.

Tinerii si copiii, traficati in Marea Britanie

Saptamanalul britanic noteaza ca bandele de traficanti falsifica documente, atestand ca au dreptul de a obtine numere de asigurare, desi somerii romani nu au dreptul la beneficii sociale. In ce-i priveste pe copii, acestia sunt folositi pentru a pretinde beneficii suplimentare pentru casa, alocatii sau alte facilitati fiscale.

In multe cazuri, parintii sunt complici la traficarea propriilor copii, care sunt initiati in criminalitatea stradala si sunt plasati unor adulti cu care nu au nicio legatura de rudenie pentru ca acestia sa poata pretinde in mod fals beneficii sociale. Banii sunt varsati in niste conturi care sunt controlate de fapt de traficantii copiilor.

Potrivit presei britanice, articolul a declansat deja reactii. Parlamentarul Anthony Steen, presedintele unui grup parlamentar care se ocupa de traficul de femei si copii a cerut efectuarea de verificari la nivelul intregii Uniuni Europene.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea