Social

#consilieri #ponta #gheorghe nichita #primari #regionalizare

Cum arata regionalizarea Romaniei in viziunea Cabinetului Ponta

Romania va avea in viitor opt regiuni, fiecare dintre ele fiind condusa de un guvernator, potrivit proiectului de reorganizare administrativa propus de Cabinetul Ponta si prezentat la Realitatea TV.

Cele opt regiuni vor fi: Nord-Est (Suceava, Botosani, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi), Sud-Est (Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Tulcea, Constanta), Sud (Arges, Teleorman, Dambovita, Calarasi, Prahova, Giurgiu, Ialomita), Nord-Vest (Bihor, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud), Vest (Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Timis), Sud-Vest (Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Mehedinti), Centru (Brasov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mures, Alba) si Bucuresti-Ilfov.

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi si cel care ar putea fi ales guvernator in regiunea de Nord-Est, este de parere ca alegerea guvernatorilor trebuie sa se faca prin votul primarilor si consilierilor din regiunea respectiva.

"Important e sa aplicam votul democratic, sunt de acord cu votul indirect - primarii din regiune, consilierii judeteni sa voteze guvernatorii, adica intre 700 si 800 oameni care au fost alesi si pot alege mai departe consiliul regional", a spus acesta.

Sursa foto: harta-romaniei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea