Social

# fukushima #tsunami # orase fantoma # orase abandonate

Cum arata orasele fantoma de la Fukushima la trei ani de la dezastru

La aproape trei ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima, japonezii inca nu se pot intoarce in casele lor din orasele aflate in apropierea centralei nucleare. 

Mii de oameni si-au pierdut casele si agoniseala de o viata in urma tsunamiului din 11 martie 2011, cand centrala de la Fukushima a fost puternic afectata. Lumea intreaga a fost socata de vestea celor 19.000 de morti, insa cosmarul nu s-a terminat aici. 

Acum, la trei ani de la tragedie, inca peste 300.000 de japonezi spera sa se poata intoarce acasa. Abia dupa trei ani, rezidentilor din orasul Namie li s-a permis sa revina acasa, dar fara sa poata ramane peste noapte in locuintele lor. 

CITESTE SI 

5 tipuri de barbati de care trebuie sa te feresti 

Nume de copii la moda in 2014 

Moartea Madalinei Manole, subiect de film

Din pacate insa, revenirea acasa nu este atat de simpla. Abia acum autoritatile pot incepe evacuarea celor 400 de tone de uraniu aflate inca in Reactorul 4, cel mai afectat de dezastrul natural din 2011. Pana cand zona va fi sigura din nou, orase precum Namie, Futaba si Tomioka raman pustii. Din cand in cand, doar cercetatorii care masoara nivelul de radiatii tranziteaza zona, cateva animale stinghere care au supravietuit catastrofei, dar si cativa dintre japonezii care viseaza inca la caminul lor distrus. 

Chiar si acum, la aproape trei ani de la devastatorul tsunami, pe strazi se vad urmele disperarii, a evacuarii imediate a japonezilor din orasele din imediata apropiere a centralei nucleare. Astfel, mai jos imaginea bicicletelor abandonate, la fel ca si intreg orasul 

Foto: canada.com, google street view

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea