Social

#documentar romani #Channel 4 #The Romanians Are Coming #Wild Carpathia

Culmea culmilor! Cum au ajuns englezii sa ne ia apararea

Primul episod al documentarului "The Romanians Are Coming", difuzat de postul Channel 4 si care prezinta povestile a trei romani ajunsi in Regatul Unit, a starnit reactii dure din partea imigrantilor romani. Critici fata de documentar aduc si britanicii de la "Wild Carpathia". Comentariile lor te vor surprinde!


Mesajul echipei "Wild Carpathia", care a promovat Romania in strainatate prin intermediul unui documentar in trei parti difuzat in zeci de tari, a fost postat pe pagina de Facebook a acestora.

"Sunt extrem de jenat de ignoranta si de prejudecatile colegilor britanici cu privire la viziunea lor despre Romania" incepe mesajul lansat de britanici pe Facebook. Acestia sunt de parere ca "pseudodocumentarele precum "Vin romanii" sunt "o rusine pentru orice cineast cinstit".


Pentru a ajuta la corectarea acestei monstruoase denaturari", "Wild Carpathia" intentioneaza sa difuzeze cele trei parti ale documentarului lor pe canalele de televiziune din Regatul Unit " si dau asigurari ca ii vor contacta pe reprezentantii acestora, incepand cu BBC, scrie gandul.ro.

"Asa cum stiu foarte bine, contrar portretului realizat de presa britanica, romanii sunt buni, muncitori, oameni cultivati si am gasit mai multa generozitate acolo decat poti avea parte, in mod normal, in Marea Britanie. Desi unele regiuni sunt intr-adevar sarace si multi au parte de dificultati, marea majoritate a romanilor sunt oameni onorabili si decenti cu legaturi puternice de familie, diferiti de comunitatile disfunctionale de aici, unde multi dintre noi ne aruncam batranii in azile sau ajungem parinti part-time impartindu-ne copiii cu partenerii de care am divortat pe care eram pregatiti, in multe cazuri recente, sa juram ca ii vom iubi, onora si ne vom supune lor pana cand moartea ne va desparti", se mai mentioneaza in postare.

Echipa "Wild Carpathia" este, totodata, de parere ca existenta comunitatii de romani in Marea Britanie duce la imbogatirea diversitatii culturale a Regatului Unit si ca aceasta cuprinde multi oameni onesti si harnici, nu ca "multi grasi, lenesi paraziti britanici care se plang atunci cand altii sunt pregatiti sa faca muncile pe care ei le considera sub demnitatea lor".

Sursa foto: icr-london.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea