Social

#proiecte Regio # regio #proiecte

Cu REGIO, tot mai multe proiecte ajung sa se materializeze

Provocarea de a gasi fondurile necesare implementarii unor idei ori a proiectelor ce vizeaza imbunatatiri pe plan economic, social sau al infrastructurii de orice tip reprezinta o problema de actualitate cu care se confrunta orice promotor de proiecte. Fie ca este vorba despre finantare pentru educatie, de investitii private, dezvoltare urbana sau proiecte ce pun accent pe inovare, exista oportunitati prin care se poate trece de la stadiul de proiect la un rezultat final conform cu asteptarile.

 

Raspunsul la toate aceste provocari este REGIO sau Programul Operational Regional 2014-2020. De la startul programului si pana in prezent, numeroase proiecte au ajuns sa obtina finantarea necesara si tot mai multe ajung sa se materializeze, efectele si impactul obtinerii de fonduri europene nerambursabile facandu-se astfel tot mai mult simtite.

Numarul proiectelor pentru care s-a obtinut finantare este in continua crestere

Oferim doar cateva exemple in ceea ce priveste proiectele pentru care apelul la fonduri UE 2019 a reprezentat rampa de lansare. Este vorba de domenii ce vizeaza dezvoltarea urbana, modernizarea infrastructurii educationale si multe alte astfel de directii ce vizeaza dezvoltarea regionala pe plan economico-social. Vorbim despre regiunea Nord-Est, pentru care generatorul de dezvoltare este reprezentat de ADRNE - Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord - Est. Iata si cateva dintre proiectele pentru care a fost obtinuta finantarea in 2019:

  • Reabilitarea Palatului Cantacuzino Pascanu, o cladire monument cu o istorie bogata din orasul Pascani.

  • Extinderea si modernizarea Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui; proiectul prevede o investitie consistenta (peste 10,7 milioane de lei) prin care se va extinde si moderniza Unitatea de Primiri Urgente si se va construi si un heliport in incinta spitalului, situat pe sol.

  • Amenajarea unui spatiu de agrement in orasul Darmanesti, judetul Bacau, prin transformarea unui teren intravilan intr-un spatiu de recreere, pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor.

  • Modernizarea infrastructurii educationale in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi.

  • Investitii obtinute prin programul REGIO pentru modernizarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Botosani.

Una dintre cele mai recente realizari, care a avut si inaugurarea oficiala intr-o atmosfera de sarbatoare, este un proiect realizat tot in judetul Botosani, prin fonduri UE. Este vorba despre Cornisa Aquapark & Sports Botosani, un proiect materializat care reprezinta o dovada concludenta a faptului ca se poate, dupa cum mentioneaza si reprezentantii ADR Nord Est - mai multe informatii despre proiectul dus la indeplinire pot fi regasite pe site-urile oficiale www.inforegionordest.ro si www.adrnordest.ro.

Iata cateva repere cu privire la parcul de agrement de la Cornisa:

- Este cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei la ora actuala;

- Este dotat cu bazin de inot exterior, dar si cu o sectiune de distractie acvatica indoor; nu lipsesc din ecuatie nici instalatiile de aqua park, respectiv bazinele si toboganele;

- Zona include si o sectiune de spa, in care vizitatorii gasesc saune de diverse tipuri, zone de relaxare si servicii de infrumusetare;

- Parcul de agrement are in apropiere si un rau pe care se poate practica river rafting-ul, dar si un patinoar indoor, terenuri de sport acoperite, dar si in aer liber, perete de escalada, skate park, alei pentru plimbari si chiar un amfiteatru.

Realizarile continua, proiectele ajung sa se materializeze, fapt dovedit de tot ceea ce a fost dus la indeplinire prin programul REGIO. Cei interesati de informatii suplimentare pot sa acceseze site-urile anterior mentionate: www.adrnordest.ro sau www.inforegionordest.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea