Social

#doru tulus #csm #sesizari #procuror

CSM discuta sesizarile Comisiei de disciplina in cazul Tulus

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va lua joi in discutie cele doua sesizari ale Comisiei de disciplina privind incalcarea Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre Doru Tulus , procuror-sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul Doru Tulus este acuzat ca a incalcat articolul 12 din Codul deontologic al magistratului care se refera la exercitarea indatoririlor profesionale. Articolul prevede ca "judecatorii si procurorii sunt obligati sa-si indeplineasca cu competenta si corectitudine indatoririle profesionale, sa respecte indatoririle cu caracter administrativ stabilite prin legi, regulamente si ordine de serviciu".

Sesizarile in cazul lui Tulus au fost formulate in urma controlului de anul trecut efectuat la DNA, din dispozitia CSM, dupa ce ministrul Justitiei de atunci, Tudor Chiuariu , a cerut revocarea lui Tulus din functia de procuror-sef al Sectiei a II-a.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea