Social

#cseke attila #restrictionare #certificat verde

Cseke Attila, despre restrictiile impuse de luni: Certificatul verde obligatoriu pentru orice activitate

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii a vorbit joi seara despre restrictiile care urmeaza sa inceapa de luni. Acesta a vorbit in special despre obligativitatea certificatului verde, anuntand ca va fi valabil peste tot, cu exceptia farmaciilor si a magazinelor alimentare.

 

“In afara de magazinele alimentare, de farmacii (...) in toate celelalte institutii, si in institutii publice pentru toti vizitatorii care se duc in administratia publica centrala si locala. Si in sfera privata probabil o sa propunem, pentru birouri, pentru cladiri, firme care au mai mult de 50 de angajati - pentru cei care sunt vizitatori”, a explicat ministrul, potrivit realitatea.net.  

Certificatul verde, obligatoriu la locul de munca pentru vizitatori

“Din pacate, pentru angajati nu putem sa propunem pentru ca trebuie sa mergem in Parlament, fiind vorba despre dreptul constitutional la munca”, a mai declarat ministrul.  

Evenimentele private, interzise TOTAL

“Pe partea de evenimente private - nunti, botezuri si orice fel de evenimente va fi o interdictie totala. Aici si cei care sunt vaccinati sau au certificatul verde vor fi supusi la aceasta masura. Realitatea ne-a aratat ca nu am reusit sa controlam. Vor fi interzise evenimente private, nunti botezuri, onomastica, orice altceva, ca e spatiu inchis sau deschis”, a mai declarat ministrul.  

Restaurantele si cafenelele, deschise doar pentru vaccinati  

“La partea de spatii cultuale, in mod sigur doar pentru cei vaccinati si este in discutie sa coboram procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea maine. (...) aici mai comporta discutii, dar se va permite doar pentru cei vaccinati”, a adaugat ministrul.  

Carantina de noapte pentru nevaccinati

“Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinati. Noaptea exceptiile se vor referi la cei care sunt vaccinati, au trecut prin boala sau sunt testati - au certificat verde. Cei care nu au acest certificat dar se duc / se intorc de la un loc de munca, daca este o urgenta medicala - cam acestea sunt exceptiile posibile”, a mai precizat ministrul, potrivit sursei citate.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea