Social

Va fi sau nu debarcat Cristian Tudor Popescu din fruntea ziarului 0? O intrebare care isi va gasi raspunsul cel mai probabil in cursul zilei de astazi.
Conform unor surse din interiorul ziarului 0, Cristian Tudor Popescu se pregateste sa scoata pe piata un nou ziar si ar fi obtinut deja un sediu de la RA-APPS . Adunarea Generala a Actionarilor anuntata pentru ziua de astazi are doar un singur punct pe ordinea de zi: schimbarea Consiliului de Administratie. Surse din interiorul ziarului mai spun ca, vineri seara, CTP si-ar fi strins toate lucrurile din birou. Ana Maria Tinu nu a infirmat si nici nu a confirmat zvonurile: Nu comentez absolut nimic legat de acest subiect, ne-a declarat ea in cursul zilei de ieri.

Pe de alta parte, Sergiu Andon , avocatul lui Andrei Iucinu, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu, a declarat, tot ieri, intr-o conferinta de presa, ca a adresat un mesaj Anei Maria Tinu, prin care ii transmite ca decizia de a tine AGA a creat o tensiune fara precedent in firma, in redactie si in presa romaneasca. Atitudinea este abuziva fie si prin faptul ca se prevaleaza de un pachet majoritar care, in realitate, nu ii apartine. A intrat in posesia lui printr-un truc incorect, mai ales ca stie ca valabilitatea actului succesoral este conditionata de finalizarea procesului, a afirmat Andon, tinindu-i partea, se pare, lui Cristian Tudor Popescu, desi, cindva, a fost redactorul-sef al ziarului, post pe care l-a parasit in urma unor conflicte chiar cu actualul redactor-sef. In acelasi timp, Sergiu Andon detine si citeva actiuni in ziarul 0.

Surse din interiorul ziarului spun ca razboiul dintre cele doua tabere ar fi pornit din cauza contractelor incheiate intre jurnalistii din redactie si agentii economici, in urma carora acestia, inclusiv conducerea editoriala a 0ui, s-ar alege cu comisioane deloc de neglijat. Actionarii ziarului au decis sa separe cele doua corpuri, editorial si publicitar, in ideea de rentabilizare, conditie neacceptata insa de conducere. Surse neoficiale precizeaza ca, de la moartea tatalui sau, Ana Maria Tinu primeste lunar o suma de 7.000 de euro din profitul ziarului. De mentionat ca nici unul dintre sefii 2ui 0 nu a fost disponibil ieri pentru declaratii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea