Social

#criza #economie #sua #al-qaida

Criza economica este mai periculoasa decat al-Qaida

Recesiunea globala a devenit cea mai mare amenintare la adresa securitatii Statelor Unite, potrivit serviciilor de informatii americane.

criza economica internationala a devenit cea mai mare amenintare pe termen scurt la adresa Statelor Unite, cauzand instabilitate intr-un sfert dintre tarile lumii si amenintand cu razboaie comerciale distructive. Aceasta evaluare este cuprinsa in raportul anual al serviciilor de informatii americane, care mentioneaza si ca amenintarea reprezentata de reteaua terorista al-Qaida a slabit in cursul lui 2008.

Potrivit Reuters, documentul arata insa ca in Afganistan situatia securitatii s-a deteriorat si ca Pakistanul trebuie sa capete control asupra granitelor sale pentru a permite ameliorarea ei. „Criza financiara si recesiunea globala au potentialul sa produca un val de crize economice in randul natiunilor cu economii emergente, in cursul anului urmator“, arata raportul, care adauga ca, de asemenea, este posibil si un val de „ protectionism distructiv“.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea