Social

#saracie #romania #criza #venituri #sondaj

Criza a saracit patru din zece romani

Mai mult de jumatate dintre romani au venituri mai mici decat inainte de inceperea crizei.  Cei mai afectati de criza sunt patronii de IMM-uri si liber profesionistii.

Studiul realizat de compania de cercetare de piata GfK Romania arata ca doua treimi dintre romani cred ca situatia lor financiara este in declin.

Sondajul, efectuat pe un esantion de 1.000 de romani, arata ca patru din zece romani sustin ca veniturile lor au scazut in urma probelemelor economiei.

Veniturile extrasalariale sunt cele care au fost cel mai mult afectatate de criza. O cincime dintre repodenti au simtit reducelerea lor, in timp ce 9% din populatie s-a aflat in situatia intarzierii salariului sau a scaderii lui.

Bucurestenii au fost cei mai putin afectati de criza, conform studiului citat de Evenimentul Zilei. Doar 18% din repondentii din capitala spun ca au simtit o scadere a veniturilor.

Daca anul trecut 53% din romani declarau ca veniturile lunare abia le ajung pentru cheltuielile curente, in 2009, procentul a crescut pana la 60%, in timp ce numarul celor care pot economisi a scazut cu 5% fata de anul trecut, ajungand la numai 17% din romani.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea