Social

Cristian David nu a dat declaratii in dosarul de care aminteste Abraham

In dosarul despre care Pavel Abraham sustine ca ministrul de Interne Cristian David ar fi fost acuzat de trafic de droguri nu exista nici o declaratie a acestuia.

Singura data in care actualul ministru de Interne, numit pe atunci Cristian Toarca, a vorbit cu anchetatorii a fost atunci cand acestia au venit la usa gasonierei prietenei sale de atunci, scrie Gardianul.

Informatiile au fost consemnate in procesul-verbal de perchezitie, in care au fost trecute si afirmatiile lui Troaca. Alta declaratie a acestuia din urma nu exista in dosarul penal, care a fost instrumentat initial de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, dar a fost preluat de procurorii Parchetului General in luna decembrie a anului 2006.

Propunerea de neincepere a urmaririi penale a fost facuta prin referat de terminare a urmaririi penale de politistii Directiei Cercetari Penale. Propunerea a fost insusita, in iulie 1999, de procurorii Parchetului General. Rezolutia de NUP a fost data pentru ca nu a "existat autoritatea de lucru judecat. Impiedicarea produce efecte chiar daca faptei definitiv judecate i s-ar da o alta incadrare juridica ".

Aceasta prevedere din urma era aplicabila in cazul olandezului, care era deja arestat si cercetat in Austria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea