Social

#suspendarea presedintelui traian basescu # suspendare traian basescu #crin-antonescu #traian băsescu #presedinte romania

Crin Antonescu este presedinte interimar al Romaniei

Incepand de azi Crin Antonescu este presedinte interimar al Romaniei. Aseara, 9 iulie, Curtea Constitutionala a validat suspendarea presedintelui Traian Basescu. Curtea Constitutionala a constatat ca procedura privind suspendarea din functia de presedinte al Romaniei a fost respectata.

In comunicatul de presa dat de Curtea Constitutionala a Romanieie se arata:

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat:

 1. Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata.
 2. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.
 3. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu".

De asemenea, Curtea a respins ca inadmisibile sesizarile privind hotararile prin care Vasile Blaga si Roberta Anastase au fost revocati din functiile de presedinte al Senatului si al Camerei Deputatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea