Social

#sarbatoare #sfantul ilie #sarbatoare ortodocsa

Crestin-ortodocsii sarbatoresc sambata Sfantul Ilie

Sambata, 20 iulie, crestin-ortodocsii sarbatoresc Sfantul Ilie, care a salvat poporul Israel prin rugaciunea sa, care a adus ploaie dupa trei ani si jumatate de seceta.

Ziua de Sfantul Ilie este recunoscuta in traditia populara ca o zi plina de traditii si datini. Una dintre cele mai cunoscute este aceea ca de Sfantul Ilie este furtuna si ploua foarte mult.

Potrivit traditiei, Dumnezeu nu ii spune Sfantului Ilie cand este ziua sa, pentru ca acesta sa nu trimita pe pamant furtuna si trasnete prin care sa ii pedepseasca pe oameni pentru pacatele lor.

Traditia populara spune, de asemenea, ca, daca ploua in ziua de Sfantul Ilie, este bine sa nu deschidem ferestrele si usile locuintelor, pentru a nu intra in casa duhurile rele fugarite de furia Sfantului Ilie.

Totodata, sarbatoarea proorocului Ilie Tesviteanul coincide si cu ziua Aviatiei Romane, acest sfant fiind considerat, incepand cu anul 1913, ocrotitorul si patronul aviatorilor.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea