Social

#rusi #simpatie #americani

Creste simpatia rusilor fata de americani

Atitudinea rusilor fata de Statele Unite se amelioreaza, in timp ce aceea fata de ucraineni s-a deteriorat, in urma recentei crize a gazului, arata un sondaj al centrului independent Levada publicat vineri.

Peste o treime dintre rusi (38%) au o atitudine pozitiva fata de Statele Unite, cu 15% mai multi decat in septembrie 2008 , potrivit sondajului realizat pe un esantion reprezentantiv de 1.600 de persoane, intre 23 si 27 ianuarie, informeaza AFP.

Aproape jumatate dintre rusi (49%) au o atitudine negativa fata de Statele Unite, fata de 67% in septembrie. Doar 29% dintre rusi (cu 8% mai putini decat in septembrie) au o atitudine pozitiva fata de Ucraina, fosta republica sovietica vecina, condusa din 2005 de un presedinte prooccidental. Cei care au o atitudine negativa sunt 62%, in crestere cu 9%.

Potrivit expertilor de la Levada, diminuarea simpatiei fata de Ucraina are legatura cu razboiul gazului dintre Moscova si Kiev, care a antrenat intreruperea totala a livrarilor de gaz rusesc spre Europa pe teritoriul acestei tari timp de aproape doua saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea