Social

# amenzi soferi #amenzi politie #amenzi rutiere # amenzi 1 iulie

Cresc amenzile rutiere! Iata cat va fi sanctiunea minima

De maine, soferii care incalca prevederile codului rutier vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar, intrucat amenzile se scumpesc odata cu majorarea salariului minim pe economie.

Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, care de la 1 iulie va fi de 900 de lei, ceea ce inseamna ca un punct de amenda va creste la 90 de lei. Astfel, cea mai mica sanctiune va fi de 180 de lei, iar cea mai mare poate ajunge si la 1.800 de lei.

De maine, politistii rutieri te vor amenda pentru folosirea telefonului mobil la volan, pentru lipsa centurii de siguranta sau pentru depasirea vitezei legale cu 10 pana la 20 de kilometri pe ora cu 2 puncte de penalizare si o amenda de 180 sau 270 de lei.

Cu 3 puncte de penalizare si amenzi de 360 sau 450 de lei vor fi sanctionate fapte precum stationarea neregulamentara si depasirea vitezei legale cu 20-30 kilometri pe ora.

Si tot pe 1 iulie, cursurile pentru viitorii soferi se vor scumpi de la 1 iulie cu peste 30%.

Foto: ifz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea