Social

#prima casa 2016 #credit ipotecar #credit casa #prima casa

Prima Casa, modificata in 2016. Cate credite vor fi acordate

Guvernul a aprobat, oficial, continuarea programlui Prima Casa, insa numarul celor ce vor putea beneficia de acest program scade la jumatate fata de 2015.

Astfel, 1,5 miliarde de lei au fost alocate pentru programul Prima Casă de anul viitor. Suma este însă jumătate din cea alocată în anul 2015, ceea ce inseamna ca ar putea fi date 15.000 de credite la o valoare de 43.000 de euro. In 2015, au fost acordate 30.000 de credite. 

Exista insa si vesti bune. „Au fost pentru 2016 alocati 1,5 miliarde de lei, dintre care 1,3 miliarde sunt sume noi. 200 de milioane provin din rambursările creditelor anterioare, adică arată că mecanismul funcționează, oamenii își plătesc ratele. Oamenii au închis deja contracte și acești bani s-au reîntors, pot fi folosiți pentru garanții suplimentare. Trebuie spus că s-a redus marja ROBOR care intră în program de la 2,5 % cât a fost în cursul anului 2015 la 2%”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De la lansarea programului, în anul 2009, până în prezent, au fost acordate peste 166.000 de credite, in valoare de 1,3 miliarde de lei.

Foto: hepta.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.