Social

#craciun fara zapada #previziuni #austeritate

Craciunul fara zapada prevesteste un an de austeritate

Craciunul cu multa zapada prevesteste un an manos, sustin batranii din zona de munte a judetului Mures, iar semnele din Ajunul sarbatorii arata ca 2009 nu va fi un an bogat , intrucat nu a nins, desi temperaturile au scazut simtitor in ultimele zile.

Batranii din zona de munte a judetului, in special cei de pe Valea Muresului , cred ca, daca sarbatoarea Craciunului are multa zapada, recoltele din anul ce urmeaza vor fi bogate, iar daca in ziua Nasterii Domnului nu ninge si nu este zapada atunci agricultura va avea de suferit.

Varstnicii mai sustin ca, daca ploua de Craciun, sarbatoarea Pastelui va fi extrem de friguroasa, iar daca in perioada Craciunului gastele salbatice si iepurii se apropie de sate este semn ca va fi o iarna grea si lunga. Pe Valea Gurghiului se mai spune insa ca nu zapada e semnul care prevesteste bogatia si un an agricol bun, ci numarul mare de colindatori de Craciun. Acestia spun ca o casa fara colindatori nu este binecuvantata si va trai in saracie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea