Social

#recomandare oms #craciun in pandemie #coronavirus #craciun #pandemie #oms

Craciun in pandemie. Recomandarile OMS pentru un Craciun in siguranta

Craciunul din acest an va fi cu totul diferit fata de cel din anii trecuti, din cauza pandemiei cu care ne confruntam. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda evitarea reuniunilor mari de familie si a petrecerilor, pentru majoritatea tarilor.

 

"Este incredibil de dificil pentru ca, in special in perioada sarbatorilor, vrem foarte tare sa fim cu familia noastra. Insa in unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este optiunea cea mai sigura", a subliniat Maria Van Kerkhove, insarcinata cu gestionarea pandemiei in cadrul OMS.

Cercetatoarea americana nu s-a referit doar la Craciun, ci si la Thanksgiving (Ziua Recunostintei), sarbatorita in SUA, in familie, pe 26 noiembrie.

Specialistii avertizeaza ca dupa sarbatori este posibil ca peste tot in lume sa se inregistreze noi varfuri ale infectarilor cu noul coronavirus. 

In acelasi timp, Michael Ryan, insarcinat cu situatii de urgenta al agentiei ONU, a subliniat la randul sau ca numarul de contaminari a crescut in Canada dupa Thanksgiving, sarbatorita aici pe 12 octombrie.

Potrivit lui Michael Ryan, tine de autoritati sa gaseasca echilibrul potrivit intre "riscurile pentru sanatate si riscurile sociale si economice" legate de restrictii in plina perioada a sarbatorilor, care pot genera "multe frustrari si multe critici".

O posibilitate de a fi impreuna cu familia si cei dragi, chiar daca sunt la distanta, este prin intermediul conferintelor video. Este cea mai sigura cale de a petrece alaturi de familie, dar si de a fi in siguranta, in timpul pandemiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea