Cel mai afectat este insa sectorul panificatiei, potrivit lui Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara.
“Pentru ca puterea de cumparare a romanilor este mica, in sectorul panificatiei se fac calcule de preturi, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus Dragos Frumosu intr-un interviu.
Potrivit presedintelui SINDALIMENTA, desi preturile alimentelor au crescut cu 15% pana in prezent, se asteapta o crestere de cel putin inca 15% in viitorul apropiat. Astfel, pretul pentru un cozonac va fi cu 30% mai mare in acest an.
“Va spun cu toata responsabilitatea. Probabil de sarbatorile de iarna vom manca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragos Frumosu. Asta in conditiile in care deja pretul uleiul este cu 20% mai mare, iar cel al lactatelor de 5-7% mai mare.
In plus, Dragos Frumosu a mai mentionat ca incepand cu 1 ianuarie, pretul carinii de pasare va creste, in prima faza cu 10-15%, iar de la 1 februarie, pretul carnii de porc va avea majorari de pana la 15-20% din pretul actual.