Social

#sanatate #cas #asigurare #contributii sanatate

Cotele CAS vor scadea in 2014

Romanii vor plati anul viitor contributii la asigurari sociale mai mici decat in prezent. In cadrul dezbaterillor de miercuri pe marginea bugetului pe anul 2013, desfasurate in comisiile parlamentare de buget-finante, Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget, a declarat ca CAS-ul va scadea in 2014.

"Nu toate masurile din programul de guvernare au putut fi trecute in bugetul pe 2013. Programul de guvernare prevede masuri pentru orizontul 2013-2016. Masurile care nu au fost trecute acum vor fi trecute in bugetele anilor urmatori si vor constitui o prioritate incepand cu reducerea CAS pentru bugetul pe 2014", a afirmat Liviu Voinea, citat de realitatea.net.

Ministrul Finantelor urmeaza sa realizeze in 2013 o analiza complexa a sistemului de asigurari sociale pentru a afla zonele in care cotele CAS trebuie "reasezate", declarase anterior Dan Manolescu, secretar de stat in cadrul acestei institutii.

Ideea reducerii CAS-ului este luata in calcul si de Fondul Monetar International. Eric de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, declara marti ca aceasta ar trebui luata dupa reluarea cresterii economice si rezolvarea unor probleme pe piata muncii, intre care si rata de ocupare foarte scazuta a populatiei.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea