Social

#radet #intretinere #caldura

Costul caldurii in spatiile comune creste. Debransatii vor plati mult mai mult

Costurile de incalzire pentru partile comune din blocuri s-ar putea tripla in aceasta iarna. Chiar si romanii care s-au debransat de la sistemul centralizat de termoficare vor plati mult mai mult.

Un proiect legislativ care ar putea intra in vigoare pana la sosirea iernii prevede cresterea costurilor pentru incalzirea spatiilor comune din blocuri. Daca pana acum cota parte era de 10%, acum ea va creste simtitor.

Potrivit Adunarii Generala a Asociatiilor de Proprietari, costul pentru incalzirea spatiilor comune va fi intre 30% si 50% din costul total al incalzirii blocului.

Caldura din spatiile comune vine din caloriferele din casa scarii si din tevile de apa calda care tranziteaza intregul bloc.

Romanii care s-au debransat de la sistemul centralizat de termoficare erau pana acum scutiti de plata caldurii pentru spatiile comune, in cazul in care izolau conductele care tranzitau apartamentele debransate.

Proiectul de completarea Legii nr. 325 privind serviciul public de alimentare cu energie termica a fost aprobat deja de Guvern si Senat si va intra in vigoare in toamna, daca este votat si in Camera Deputatilor.

"De doi ani ne chinuim sa convingem autoritatile ca trebuie majorat procentul la 30 la suta. Nu este normal ca cei care se debranseaza sau cei care-si inchid repartitoarele sa arunce intretinerea in spatele vecinilor. In realitate, acestia se incalzesc cu caldura degajata de tevile care le trec prin apartament si cea care se transfera de la vecini prin plansee, pardoseli sau pereti. Daca jumatate dintre proprietarii unui bloc isi inchid robinetii termostatici, cealalta jumatate suporta intrega factura adica si economiile vecinilor", a declararat pentru Gandul presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta.

Conform spuselor lui Mereuta, facturile vor scadea pentru cei care plateau si economiile vecinilor si vor creste pentru cei care beneficiau de caldura chiar daca isi inchideau caloriferele.

 

Citeste si

Toti bucurestenii vor primi subventii de caldura! RADET si Fiscul le vor calcula dupa venituri

Afla cu cat creste costul intretinerii in Bucuresti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea