Social

#cortizol #efecte cortizol #glande suprarenale cortizol #hormon

Cortizolul, hormonul responsabil pentru crizele financiare globale?

Cortizolul este unul dintre hormonii secretati de glandele suprarenale in momentele de stres acut. Daca, pe termen scurt, poate fi benefic, pe termen lung, cortizolul poate impiedica luarea unor decizii riscante, fenomen care pune in pericol abilitatea brokerilor de a lua hotarari in momentele cheie, favorizand astfel crizele financiare globale.

Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Cambridge Judge Business School si de la Institutul Universitar de Stiinte Metabolice din Cambridge, Marea Britanie, preferintele personale referitoare la riscul financiar fluctueaza de-a lungul vietii, nu raman constante, asa cum se credea pana recent. Iar aceasta fluctuatie ar putea fi corelata reactiilor hormonale, noteaza Mediafax.ro.

Cercetatorii britanici au testat efectele unui nivel crescut de cortizol asupra asumarii de riscuri financiare asupra unui grup de 36 de voluntari carora le-a fost administrat hidrocortizon timp de 8 zile.

Descoperirile au fost surprinzatoare: nivelul ridicat de cortizol, mentinut pe o perioada mai lunga de timp, a determinat scaderea considerabila, cu pana la 44%, a disponibilitatii participantilor de a-si asuma riscuri.

Studiul a fost publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Foto: julianctr.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea