Social

Cortina peste exorcizari

„ Spovedanie la Tanacu“ se joaca din nou in final de stagiune la Odeon. A mai ramas putin pana la sfarsitul stagiunii si teatrele bucurestene incearca sa-si atraga, pe ultima suta de metri, spectatorii fideli, cu montari inedite in avanpremiera.

Teatrul Odeon, care isi va inchide portile pe 16 iulie, le pregateste bucurestenilor o surpriza de proportii: o noua serie de reprezentatii cu succesul „Spovedanie la Tanacu“, in regia lui Andrei Serban, rezultatul unui atelier despre exorcizarea din nordul Moldovei. Spectacolele vor avea loc pe 2, 3 si 4 iulie, toate de la ora 19.00.

„Cui i-e frica de Virginia Woolf?“


Astazi, spectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?“, o reprezentatie de exceptie dupa textul lui Edward Albee, in regia Marianei Camarasan, se va mai juca, la Teatrul ACT, de la ora 19.00, in cadrul galei absolventilor ca examen de licenta al Alexandrei Penciuc, care semneaza scenografia.

Este un spectacol cu un destin aparte, cu Florina Gleznea, Ionut Grama , Sanziana Nicola si Emil Mandanac , pe care merita sa-l mai vedem pe scenele noastre. Cel mai grabit sa-si inchida portile este chiar Teatrul National Bucuresti (TNB), care va trage cortina finala la sfarsitul saptamanii in curs. Cladirea invechita de vreme va intra in aceasta vara in reparatii capitale.

Si mai grabite au fost Teatrul Mic si cel Foarte Mic, care incepand de astazi si-au tras obloanele la usa.

„Cu usile inchise“, la National

Pana atunci, spectatorii impatimiti de teatru il mai pot vedea, astazi si vineri (de fiecare data, la ora 18.30), pe „rebelul“ tinerei generatii de actori, Marius Manole, care face un rol de exceptie in rolul... cainelui din „Inima de caine“, dupa Mihail Bulgakov, la Sala Amfiteatru a TNB.

Ultimele spectacole ale stagiunii vor fi, tot la Sala Amfiteatru, sambata - „Iubiri interzise“, de Yukio Mishima, cu japoneza Kana Hashimoto, iar duminica - clasicul existentialist „Cu usile inchise“, de Jean-Paul Sartre, in regia actorului Mircea Anca. Ambele reprezentatii incep la ora 19.00.

Teatrul Bulandra va inchide stagiunea pe 16 iulie. Toate spectacolele aflate in lucru vor avea premiera in toamna. Dintre acestea, cel mai asteptat este „Regele Lear“, in regia lui Andrei Serban, cu o distributie exclusiv feminina, avand-o in rolul titular pe Mariana Mihut.

„Cenusareasa“, premiera la Opera


Opera Nationala Bucuresti isi incheie stagiunea in forta: ultimele doua spectacole au loc sambata si duminica aceasta (de la ora 18.30) si prezinta cea mai noua premiera a institutiei: „La Cenerentola“ / „Cenusareasa“, de Rossini. Regizorul noii montari vine din Austria, Peter Pawlik, iar autoarele decorului si costumelor tocmai din Croatia. Va dirija Adrian Morar.

La sfarsitul lunii inchide si Ateneul Roman, mai precis pe 30 iunie. Dupa aceasta data, va mai avea loc, pe 10 iulie, un concert al Corului din Paris, cu ocazia preluarii de catre Franta a presedintiei Uniunii Europene. Stagiunea se incheie la Filarmonica, cu doua concerte speciale, pe 26 si 27 iunie, dirijate de Cristian Mandeal, cu Simfonia a VI-a de Mahler. Stagiunea camerala se inchide pe 30 iunie, cu un concert al orchestrei de camera din Helsinki.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea