Social

# coronavirus romania #coronavirus

Coronavirus: masuri de protectie pe Aeroportul Otopeni

Autoritatile romane au decis sa ia masuri de protectie impotriva coronavirusului pe Aeroportul Otopeni, dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis o alerta la nivel global in ceea ce priveste raspandirea virusului din China. 

Astfel, pasagerii care vin din China trebuie să se oprească pentru un control amănunţit, în timp ce culoarul de acces de la aeronavă şi până la locul de control este dezinfectat periodic.

 Planul de măsuri a fost conceput cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

„Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri”, potrivit unui comunicat transmis de autoritățile aeroportuare. Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare, se precizează în același comunicat.

Potrivit ultimului bilant, numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morţi. Duminică, s-a înregistrat însă și primul deces în afara teritoriului Chinei, în Filipine, astfel că bilanțul total se ridică la 305 morți.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea