Social

# coronavirus japonia #japonia

Coronavirus: Japonia are cea mai mica rata de decese, desi are cea mai imbatranita populatie din lume

Japonia are cea mai imbatranita populatie de pe planeta, insa a raportat o statistica uimitoare in ceea ce priveste rata de decese in urma infectiilor cu coronavirus: 10 morţi la milionul de locuitori.

Se pare ca secretul acestei tari este stilul de viata sanatos, care poate diminua foarte multe efectele negative ale infectiei cu coronavirus. 

In Japonia au fost peste 62.000 de cazuri şi doar 1.209 de decese!  28,2% din japonezi au peste 65 de ani, adică vreo 35,5 milioane de oameni. În acest clasament, România e abia pe 26, doar 18,2% din populaţie având peste 65 de ani.    Procent mic de obezi şi diabetici   Japonia a devenit subiect de studiu pentru Centrul Global de Sănătate şi Medicină. Această instituţie a descoperit că, între martie şi iunie, doar 7,5% dintre pacienţii spitalizaţi în Japonia, din cauza coronaviruslui, au murit.   

E un procent infim, atunci când îl comparăm cu cel înregistrat în China (28%) sau în Marea Britanie (26%). Explicaţia? În Japonia, procentul celor care suferă de obezitate şi de diabet e foarte mic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea