Social

#spitale coronavirus # coronavirus bucuresti #cazuri coronavirus romania # coronavirus romania

CORONAVIRUS: Focar de infectie la Spitalul Universitar, sectie inchisa la spitalul Sf. Ioan

Noi cazuri de infectare cu  noul coronavirus in spitalele din Romania. De aceasta data este vorba de doua spitale din Bucuresti. Sectia de Nefrologie a spitalului Sf. Ioan este inchisa dupa depistarea unei paciente care dufera de coronavirus. Mai grava este situatia de la Spitalul Universitar unde au fost depistate 27 de cazuri de coronavirus, dintre care 17 sunt cadre medicale.

Sectia de Nefrologie de la spitalul Sf. Ioan din bucuresti, inchisa

Sectia de Nefrologie a spitalului Sf. Ioan, din Bucuresti, se inchide dupa ce acolo a fost confirmat un caz pozitiv de coronavirus in cazul unei paciente. 72 de cadre medicale de la sectia de nefrologie si dializa au fost trimise in izolare la domiciliu si urmeaza sa fie testate, iar celor 9 rezidenti de pe sectie li s-a solicitat sa ramana acasa, informeaza realitatea.net.

Toate cadrele medicale sunt asimptomatice si vor fi testate, potrivit unei informari a Grupului de Comunicare Strategica.

Deciziile au fost luate dupa ce in cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacienta cu varsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializa in sectia de nefrologie si dializa a unitatii sanitare.

Pacienta este asimptomatica si a fost transferata la Spitalul "Carol Davila", conform procedurilor. In sectia respectiva mai realiza proceduri de dializa un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

Situatie alarmanta la Spitalul Universitar din Capitala

17 cadre medicale si 10 pacienti de la Spitalul Universitar din Capitala au fost depistate cu noul coronavirus.

Dintre cele 17 cadre medicale, 5 sunt medici de pe Sectia de Cardiologie si un medic pe sectia de Chirurgie Toracica. Conducerea spitalului sustine ca, pana in prezent, s-au prelevat peste 500 de probe.

"Potrivit raportarii managerului Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale si 10 pacienti. De la nivelul SUUB s-au prelevat in total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se asteapta rezultate", informeaza Grupul de Comunicare Strategica.

In urma anchetei, s-au convenit masuri urgente propuse de catre spital si avizate de DSPMB cu aplicare imediata, pentru a preveni raspandirea virusului.

Cei 10 pacienti cu COVID-19 au fost transferati, conform protocolului, catre spitalele din Capitala care gestioneaza persoanele infectate cu noul coronavirus, scrie realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea