Social

#prescolari #scolari #lapte #proiect de lege #corn #sandviciuri #masa calda

Cornul si laptele, inlocuite cu sandviciuri sau masa calda

In locul cornurilor si al laptelui, elevii ar putea primi sandviciuri sau o masa calda, dupa ce deputata Monica Iacob-Ridzi a depus astazi un nou proiect de lege prin care propune aceste alimente pentru prescolarii si elevii din invatamantul primar si gimnazial.

Aceste sandviciuri sau masa calda ar urma sa fie pregatite si distribuite in sistem catering, in cazul in care scolile si gradinitele nu au in dotare o cantina. Deputata Monica Iacob-Ridzi propune subventionarea de catre stat a acestui pachet alimentar in cuantum de 10 lei pentru fiecare elev, atat pentru unitatile private, cat si pentru cele de stat.

"Fie ca vorbim despre educatia copiilor in spiritul unei alimentatii sanatoase, fie ca vorbim chiar despre rezolvarea unei probleme sociale avem nevoie de un pachet alimentar sustinut de stat pentru prescolari si scolari.

In acest sens, am elaborat acest proiect de act normativ care presupune inlocuirea actualului supliment alimentar oferit in gradinite si scoli cu un pachet alimentar rece (sandvis) sau cu o masa calda, a caror compozitie sa alterneze. Se asigura astfel necesarul caloric, o varietate de sortimente si se elimina monotonia unui meniu zilnic, neschimbat de ani de zile", a declarat Monica Iacob-Ridzi.

Sursa foto:realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea