Social

#arme nucleare #reactor nuclear #fotografii prin satelit #Centrala Yongbyon

Coreea de Nord vrea sa reporneasca un reactor nuclear

Coreea de Nord ar putea sa reporneasca in urmatoarele doua luni unul dintre reactoarele nucleare de la Centrala Yongbyon, lucru ce ar permite ca regimul sa isi accelereze programul de inarmare nucleara.

Aceste pregatiri ale Coreei de Nord au fost observate de un grup de specialisti de la institutul americano-coreean de la Universitatea John Hopkins, care au realizat o serie de fotografii prin satelit, pe 16 si 22 mai, ce arata ca s-au facut "progrese reale" la centrala. Multe dintre acestea au avut loc la reactorul de grafit-gaz, ce are o putere de 5 megawati.

"Intr-o luna sau doua, acest reactor ar putea porni, insa disponibilitatea unor noi bare de combustibil este inca incerta. Odata operational, reactorul ar putea produce aproximativ 6 kilograme de plutoniu pe an, care ar putea fi folosit pentru a fabrica arme nucleare", a precizat institutul pe blogul sau, 38 North.


Sursa foto:qmagazine.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea