Social

#satelit #lansare #sua #coreea de nord #racheta

Coreea de Nord alimenteaza racheta pe care o va lansa zilele urmatoare

Coreea de Nord a inceput sa alimenteze racheta pe care o va lansa desi autoritatile internationale s-au manifestat negativ in acest sens. Lansarea se va desfasura intre 4 si 8 aprilie, racheta urman a transporta un presupus "satelit de telecomunicatii".

Statele Unite si-au manifestat ingrijorarea legata de faptul ca alimentarea rachetei ar putea insemna ca data lansarii se apropie, lucru care le ofera occidentalilor motive de a-si face probleme. Conform Institutului pentru Stiinte si Securitate Nationala (ISIS), racheta pare sa aiba la una dintre extremitati un obiect rotund, ceea ce sugereaza ca ar transporta, intr-adevar, un satelit.

Conform Realitatea TV, Coreea de Nord a anuntat ca va plasa pe orbita intre 4 si 8 aprilie un "satelit de telecomunicatii" si ca racheta care il va transporta va survola nordul arhipelagului japonez. Phenianul a invocat dreptul sau " inalienabil " de a dezvolta un program spatial, asemeni Iranului, care a plasat pe orbita primul sau satelit la inceputul lunii februarie.

Aceasta lansare ridica insa intrebari pentru Statele Unite si aliatii lor asiatici, care se tem ca Phenianul va testa, de fapt, o racheta cu raza lunga de actiune care, teoretic, poate atinge Alaska. Aceasta lansare ar putea tensiona din nou relatiile dintre SUA si Coreea de Nord, dupa ce autoritatile coreene au arestat saptamanile trecute doua jurnaliste americane, pe care le-au acuzat de spionaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea