Social

#racheta #coreea de nord #sua #lansare #coreea de sud #hawai #japonia

Coreea de Nord a e efectuat astazi doua teste de rachete cu raza scurta de actiune

Coreea de Nord nu tine cont de ce spune comunitatea internationala si continua testarea rachetelor sale. Phenianul a lansat astazi doua rachete cu raza scurta de actiune, in largul coastei sale estice, dupa ce zilele trecute transmisese Japoniei sa nu se mai apropie de zona sa de coasta.

Anuntul testarii celor doua rachete a fost facut de oficiali militari sud-coreeni, care a precizat faptul ca lansarea avut loc in largul coastei estice nord-coreene. Potrivit Adevarul, Coreea de Nord anuntase ieri ca va proceda la manevre militare in cursul lunii iulie, cerand Japoniei sa nu se apropie de regiunile sale de coasta in aceasta perioada.

Testele de astazi vin ca o sfidare adusa comunitatii internationale, care a condamnat in nenumarate randuri actiunile Phenian-ului. In urma cu doar doua zile, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, aflat la Tokyo Coreei de Nord sa se abtina de la orice actiune ce ar risca sa agraveze situatia in regiune.

In luna aprilie a acestui an Coreea de Nord a lansat o racheta in directia Japoniei si a efectuat un al doilea test nuclear in 25 mai, inainte de a lansa mai multe rachete cu raza scurta de actiune. In urma acestora Statele Unite au decis sa amplaseze in Hawai un scut anti-racheta , lucru care a iritat autoritatile nord-coreene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea