Social

Copos va pierde trenul

La Rapid curge lapte si petrol. LaDorna si Lukoil vor avea ponderi semnificative in noua Societate pe actiuni din Giulesti, unde vicepremierul George Copos nu va fi actionar principal.

Transformarea clubului Rapid in societate pe actiuni a intrat in faza finala. Cu toate ca viitorii actionari isi propusesera sa incheie procesul la finele lunii ianuarie, lista va fi inchisa cu intirziere. In acest moment definitivam lista de actionariat. Este un succes la care nu m-am asteptat. De aceea am intirziat trei zile, astfel ca vineri vom face Adunarea Generala si vom anunta noua societate pe actiuni, ne-a precizat Jean Valvis, unul dintre artizanii acestei transformari.

Copos ar trebui sa renunte la Guvern

Interesant este faptul ca, in noua forma, actualul patron, vicepremierul George Copos, nu va mai detine controlul clubului. Domnul Copos nu va mai fi actionar majoritar, dar va ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie, a adaugat Jean Valvis. Noua postura a lui Copos, cercetat penal pentru afaceri cu Loteria Romana, ar fi insa posibila doar in conditiile in care renunta la functia de vicepremier, altfel aflindu-se in pozitia de incompatibilitate. Printre actionarii importanti, la Rapid vor avea un cuvint greu de spus reprezentantii firmelor LaDorna, Lukoil si Altex.

Nu vin Lucescu si Ahmetov

Jean Valvis a tinut sa infirme zvonurile potrivit carora controlul va fi detinut de Mircea Lucescu, si de patronul lui Sahtior, Rinat Ahmetov. Noi ni l-am dorit pe domnul Mircea Lucescu insa este o incompatibilitate intre statutul de antrenor si cel de actionar, mai ales daca Sahtior si Rapid se mai intilnesc intr-o competitie oficiala. In rest, variantele cu ucrainienii sint o pura speculatie, a confirmat patronul LaDorna. In cadrul procesului de transformare din asociatie non-profit in societate pe actiuni, noua structura trebuie sa preia atit activele, cit si pasivele vechii societati. In cazul datoriilor acumulate, in Divizia A s-au constatat mai multe probleme, ceea ce a determinat o ofensiva sustinuta a Fiscului pentru recuperarea creantelor. Nici la Rapid situatia nu este diferita. Patronul George Copos a achitat restantele Uniunii Fotbal Club Rapid, dar nu si pe cele ale Asociatiei Pro Rapid, in valoare de mai mult de doua milioane de euro, pe care nu le recunoaste. In prezent, giulestenii au pierdut un prim proces cu Fiscul, aflindu-se in faza de recurs.

Lucescu jr. se teme de Hertha

In tot acest timp, Razvan Lucescu si jucatorii pregatesc de zor primul meci din Cupa UEFA, contra Herthei Berlin. Ieri, rapidistii s-au antrenat pe stadionul Giulesti , urmind ca vineri sa plece in al doilea turneu de pregatire, in Elvetia. Atit Lucescu jr., cit si jucatorii resimt lipsa lui Viorel Moldovan, indisponibil pina la inceputul campionatului. Pe de alta parte, antrenorul rapidistilor se teme de individualitatile adversarilor de pe 15 februarie. Nu pot spune ca Hertha are o agresivitate, o constructie foarte elaborata, dar are individualitati foarte puternice. Ma refer aici la Basturk, Marcelinho, Kovaci, Boateng. Daca ii lasi sa joace, te pot pune in pericol, a punctat Lucescu jr.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea