Social

#bebelus cu microcefalie #microcefalie zika #microcefalie #bebeluz zika #zika #virusul zika

Copil cu microcefalie provocata de virusul Zika, nascut in Europa. Care este starea bebelusului

Europa se confrunta cu primul caz in care un copil s-a nascut cu microcefalie provocata de virusul Zika. Copilul s-a nascut intr-un spital din Barcelona, Spania.

Mama copilului a fost infectata cu virusul Zika in timpul unei calatorii in America Latina si a aflat diagnosticul medicilor in luna mai, dar cu toate acestea, a acceptat sa pastreze sarcina.

Potrivit declaratiilor medicilor, bebelusul se afla in stare stabila si ca nu are nevoie de respiratie artificiala. Acestia au declarat ca bebelusul s-a nascut la termen, prin cezariana, iar parintii sunt foarte fericiti.

Zeci de europeni s-au infectat cu Zika dupa ce au calatorit in tari din America Latina, dar acesta este primul nou-nascut din Europa afectat de virus, potrivit mediafax.ro.

Microcefalia este o malformatie caracterizata prin dimensiunea mica a craniului si a creierului insotita de anomalii morfologice ale creierului precum retard mintal si tulburari neurologice. Toate bolile asociate cu cresterea necorespunzatoare a volumului creierului dezvolta microcefalie. Nou-nascutii cu microcefalie au craniul mic si configuratia faciala si craniana anormala. Fruntea este ingusta, inclinata inapoi, tesita, arcadele supraciliare proeminente, urechile mari, fontanela anterioara foarte mica sau absenta.

Sursa foto: thesun.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea