Social

#deces Apuseni #raport accident Apuseni # accident apuseni #adrian iovan

Copiii pilotului Adrian Iovan ar putea plati daune pentru greselile tatalui lor!

Luni, 19 octombrie, la aproape doi ani de la tragedia aviatica din Muntii Apuseni, reprezentantii Centrului de Investigatii pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) au anuntat concluziile anchetei tehnice facute in cazul tragediei din Apuseni.

Ancheta tehnica privind accidentul din Muntii Apuseni a stabilit oficial ca avionul comandat de Adrian Iovan si pilotat de Razvan Petrescu s-a prabusit din cauza ghetii depuse pe carburatoare. Acest lucru nu s-ar fi intamplat insa daca Adrian Iovan n-ar fi comis, in opinia investigatorilor, cateva greseli grave. Potrivit membrilor comisiei de ancheta, Adrian Iovan nu avea experienta de a pilota un astfel de aparat de zbor, mai putin performant, si a luat mai multe decizii eronate.

Conform raportului, Iovan ar fi refuzat sa aterizeze la Sibiu, chiar daca elevul sau, copilotul  Razvan Petrescu, i-ar fi cerut sa nu continue zborul din cauza conditiilor meteo defavorabile.

Incapatanarea comandantului a facut insa ca deasupra muntilor, avionul sa nu mai poata urca deloc, ingreunandu-se cu gheata, pentru ca, intr- un final, motoarele sa cedeze si sa se opreasca.

“Nimeni nu-i poate comenta deciziile comandantului. I-am spus sa aterizam la Sibiu, dar a refuzat”, a declarat ieri copilotul. Greselile facute Iovan, care au cauzat atat decesul propriu, dar si al studentei Auro, dar si ranirea a altor 5 persoane, i-ar putea afecta, in viitorul apropiat, inclusiv pe propriii copii.

Conform unor surse judiciare, raportul de investigatie tehnica va ajunge pe masa procurorilor, care sunt singurii indriduiti sa gaseasca vinovati si sa-i trimita in fata judecatorilor, scrie libertatea.ro.

Daca Adrian Iovan va fi gasit vinovat, rudele victimelor ar putea sa se indrepte impotriva mostenitorilor pilotului - fata Irina si fiul Albert - pentru recuperarea eventualelor daune.

Compania de asigurari care a acordat urmasilor lui Iovan despagubiri de 287.500 de euro poate cere in instanta returnarea banilor, daca pilotul va fi gasit vinovat. Suma a fost impartita intre cei doi copii ai lui Adrian Iovan: o fiica din prima casatorie si Albert, fiul pe care pilotul l-a avut cu Romanita Iovan.

Tatal Aurei Ion contesta raportul

“Sunt interese mari acolo. Eu am prevazut faptul ca vor da vina pe Iovan. Ei s-au acoperit. Totdeauna mortul e de vina. Nu cred in acest raport si nici nu au cum sa explice de ce au fost lasati atatea ore in frig. Iovan i-a adus pe pamant vii”, a spus Valentin Ion, tatal studentei Aura Ion, cea care a murit in teribilul accident aviatic din 20 ianuarie 2014.

“Vorbim despre un avion vechi de 40 de ani. Nu-mi pot scoate din minte suferinta copilului meu. A stat atatea ore in frig, singura, plangand, neajutata de nimeni. Nu mai sunt om. Copilul meu a murit incet, incet si-mi rasuna vorbele medicului care povestea despre ce au trait: Eram ingroziti. Eram pe cont propriu. Pentru ea nu s-a mai putut face nimic. Eu nu renunt. Trebuie sa aflu adevarul”, a spus, pentru aceeasi sursa, tatal Aurei Ion.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea