Social

#controlori trafic # anulare zboruri #drepturi pasageri #greva #romatsa

Controlorii de trafic in greva, sute de zboruri anulate! Ce drepturi au pasagerii

Sindicalistii Romatsa au anuntat ca in data de 1 septembrie, incapand cu ora 11:00 vor intra in greva. Traficul aerian din Romania va fi paralizat! Sindicalistii cer demisia actualului sef al institutiei, salarii mai mari si conditii mai bune de lucru.

 

Doua treimi din zborurile avioanelor vor fi anulate. Cele mai afectate vor fi zborurile low-cost si charterele.

Calatorii care vor avea zboruri anulate din cauza grevei de la ROMATSA vor avea dreptul sa fie despagubiti. Acestia vor primi pana la 600 de euro inapoi, cu conditia ca zborul sa fie anulat cu mai putin de doua saptamani inaintea plecarii.

Controlorii de trafic sunt obligati, prin lege, sa asigure o treime din traficul aerian. Potrivit sindicalistilor, din 3000 de zboruri zilnice, doar 1000 vor mai fi deasupra Romaniei.

"Legislatia prevede compensatiile pentru anularea zborurilor se fac cand anularea nu a fost anuntata cu minimum 2 saptamani inainte. Daca nu va fi asa si zborurile vor fi anulate in timp mai scurt, au dreptul la compensatii de pana la 600 de euro sau 250 de euro pt zboruri de pana la 1.500 km. Important e ca cetatenii sa pastreze biletele, toate documentele cu care au facut achizitia biletelor", a declarat Sorin Milea, angajat al Agentiei Pentru Protectia Consumatorului, pentru Romania TV.

Sursa foto: vreausafiustewardesa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea