Social

#programul cornul si laptele #protectia consumatorului #controale scoli

Controale in scoli, la programul “Cornul si lapte”. Afla ce nereguli a gasit ANPC!

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au desfasurat o serie de verificari, in perioada 16 ianuarie - 22 iunie 2012, in scoli si gradinite, controalele vizand modul in care se deruleaza programele "Cornul si laptele" si "Mere in scoli".

Verificarile au vizat 1.109 scoli, 680 de gradinite, 21 de producatori si 12 distribuitori. In urma controalelor, s-au oprit de la distributie 90 de kilogame de mere inghetate si 132 de kilograme de produse lactate si de panificatie care nu indeplineau conditiile de calitate si constitutu un pericol pentru sanatatea elevilor.

Comisarii ANPC au gasit in judetul Gorj cornuri atinse de rozatoare, care aveau ambalaje neetanse sau rupte si erau expuse infestarii cu microbi si organisme patogene. In scolile din judetul Cluj s-au descoperit mere inghetate. Ele au fost insa retrase si inlocuite cu unele corespunzatoare.

ANPC a aplicat in total 12 sanctiuni contraventionale, dintre care noua amenzi cu o valoare de 108.000 lei si trei avertismente.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.