Social

#cazul tortionarilor contestatie #vasile paraschiv contestatie

Contestarea solutiei procurorilor in cazul tortionarilor, respinsa

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins lui vasile paraschiv contestatia impotriva deciziei Parchetului General de a nu incepe urmarirea penala in cazul tortionarilor disidentului, insa decizia instantei nu este definitiva.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania a depus, in noiembrie 2008, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale in cazul tortionarilor disidentului Vasile Paraschiv , informeaza NewsIn.

Solutia Parchetului General in cazul tortionarilor a ramas, insa, aceeasi, iar disidentul s-a adresat Inaltei Curti. Presedintele IICCR, Marius Oprea , a declarat, in noiembrie, la Parchetul General, ca procurorii nu au vrut sa cerceteze acest caz, considerand torturile la care a fost supus disidentul simple abuzuri in serviciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea